W folderze promocyjnym "Kuchnia regionalna - powiat bytowski", znajdą się m.in. przepisy na żur po chłopsku, zupę brzadową, czerwone śledzie, pieczone jabłka, kluski ziemniaczane czy gęś okraszoną jajecznicą. Do 6 marca, czyli do momentu kiedy mieszkańcy powiatu mogli zgłaszać swoje propozycje wpłynęło 14 zgłoszeń, z których wybrano przepisy na 23 potrawy.
Przeczytaj także o świątecznych pierniczkach uczniów z ZSE-R w Bytowie
- Wybrane przez nas przepisy znajdą się w folderze promocyjnym - wyjaśnia Agnieszka Solecka z bytowskiego starostwa. Kilka nadesłanych propozycji musieliśmy odrzucić, ponieważ nie spełniały one wymagań określonych w ogłoszeniu. Niektóre miały chociażby za małą rozdzielczość zdjęć, a niektóre zwyczajnie się powtarzały.
Folder ma być gotowy na początku kwietnia. Łącznie wydrukowanych ma być 1000 egzemplarzy. Folder będzie bezpłatny, a pierwszy raz zostanie zaprezentowany na targach turystycznych we Wrocławiu.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?