Przez cały dzień dziedziniec zamku wypełniony był kramikami prezentującymi dorobek kulturowy i kulinarny naszego regionu oraz prezentującymi oferty turystyczne obszaru Partnerstwa Dorzecza Słupi. Rozrywkę zapewniły liczne występy artystyczne, pokazy rycerskie, warsztaty ceramiczne, tkackie, czerpania papieru, konkurs kulinarny „Kuchnia Dorzecza Słupi” oraz promocja Szlaku Kulinarnego Pomorza połączona z degustacją dostępnych na nim rarytasów.
Dla dzieci przygotowano zabawy animacyjne i wiele innych atrakcji. Jednym z punktów programu była także prezentacja projektów współfinansowanych z budżetu PDS.
W części artystycznej o godz. 19.30 zaprezentował się zespół Dikanda, a następnie o godz. 21:00 wystąpili Indios Bravos. Bezpośrednio po koncercie na bytowskim rynku zaprezentował się Teatr Młodych Gotów z Czarnej Dąbrówki w przedstawieniu „Mój Remus”.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?