Od kilku dni właśnie w Pierogarni Barbary i Ryszarda Lewandowskich można zjeść chociażby pierogi nadziewane kaszą pęczak. Całość okraszona sosem pieczeniowym tworzy prawdziwą symfonię smaku. Według właścicielki restauracji nowe pomysły, to przede wszystkim sposób na urozmaicenie karty dań.
- Lubimy zaskakiwać swoich klientów, dlatego staramy się wprowadzać do karty kolejne potrawy, które nie zawsze są typowe, a które są chwalone przez naszych klientów – przyznaje Barbara Lewandowska, kucharka w Pierogarni przy ulicy Młyńskiej. - Pierogi z kaszą pęczak można zjeść tylko u nas, bo w całym Bytowie nie ma takiej potrawy. Chcemy być najlepsi, dlatego nasze dania są urozmaicone i co najważniejsze zawsze świeże. Właśnie dlatego miejsce które tworzymy zyskuje na popularności.
Więcej o potrawach podawanych w bytowskiej Pierogarni przy ulicy Podzamcze oraz o tym, jakie osobistości stołują się w tym lokalu przeczytasz w aktualnym wydaniu Dziennika Powiatu Bytowskiego.
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?