Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tylko tu pierogi nadziewają kaszą pęczak. Pierogarnia z Bytowa zyskuje na popularności

Redakcja
Łukasz Boyke
Kameralna restauracja przy ulicy Podzamcze w Bytowie właśnie przeżywa swój renesans. Miejsce, które jest coraz chętniej odwiedzane przez miłośników domowej – tradycyjnej kuchni zaskakuje swoich klientów coraz nowszymi smakami.

Od kilku dni właśnie w Pierogarni Barbary i Ryszarda Lewandowskich można zjeść chociażby pierogi nadziewane kaszą pęczak. Całość okraszona sosem pieczeniowym tworzy prawdziwą symfonię smaku. Według właścicielki restauracji nowe pomysły, to przede wszystkim sposób na urozmaicenie karty dań.

- Lubimy zaskakiwać swoich klientów, dlatego staramy się wprowadzać do karty kolejne potrawy, które nie zawsze są typowe, a które są chwalone przez naszych klientów – przyznaje Barbara Lewandowska, kucharka w Pierogarni przy ulicy Młyńskiej. - Pierogi z kaszą pęczak można zjeść tylko u nas, bo w całym Bytowie nie ma takiej potrawy. Chcemy być najlepsi, dlatego nasze dania są urozmaicone i co najważniejsze zawsze świeże. Właśnie dlatego miejsce które tworzymy zyskuje na popularności.

Więcej o potrawach podawanych w bytowskiej Pierogarni przy ulicy Podzamcze oraz o tym, jakie osobistości stołują się w tym lokalu przeczytasz w aktualnym wydaniu Dziennika Powiatu Bytowskiego.

Ściągnij elektroniczną wersję gazety

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bytow.naszemiasto.pl Nasze Miasto