Największym zainteresowaniem odwiedzających Międzynarodowe Targi Turystyczne we Wrocławiu cieszył się w przypadku bytowskiego stoiska folder promujący regionalną kuchnię. Był również chleb wypieczony według tradycyjnej receptury podany ze smalcem i kiszonym ogórkiem.
- Stoisko powiatu bytowskiego cieszyło się sporym zainteresowaniem odwiedzających targi - opowiada Dariusz Glazik, naczelnik Wydziału Edukacji, Kultury i Sportu Starostwa Powiatowego w Bytowie. Największą furorę robił wydany ostatnio przez nas folder przedstawiający naszą kuchnię regionalną z gotowymi przepisami na potrawy. Duże wzięcia miały także przewodniki po ścieżkach rowerowych i przyrodniczych. Potencjalnych turystów najbardziej interesowała tzw. turystyka aktywna.
Przeczytaj również o Targach Pracy i Edukacji w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Bytowie
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?