Po 8 latach tułaczki wrócił do rodzinnego miasta i otworzył pizzerię. 31-letni Marek Wolski od 16 miesięcy z powodzeniem prowadzi pizzerię Granss.
- Przychodzi do nas bardzo dużo młodzieży, więc i lokal ma bardziej młodzieżowy charakter - podkreśla Wolski.
Zanim wziął się za prowadzenie biznesu gastronomicznego w Miastku był m.in. dwa razy w Japonii, gdzie prowadził firmę świadcząca usługi montażowe. Był też 1,5 roku w Hiszpanii, w Wielkiej Brytanii, Danii, Holandii, Niemczech i Szwajcarii.
- Właściwie prawie wszędzie - przyznaje Wolski.
Do Polski wrócił, bo postanowił zrobić coś w rodzinnym Miastku. A że z zamiłowania jest kucharzem, to naturalnym wyborem było otwarcie lokalu gastronomicznego.
Wspaniałe show Harlem Globetrotters w Tauron Arenie Kraków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?