Bar obiadowy Piccolo w Miastku istnieje od 1991 roku. Właścicielka Jadwiga Konwerska zaczynała od dań typu fast food, a później poszerzyła menu o dania obiadowe.
- Oprócz miejsc konsumpcyjnych na miejscu świadczymy także usługi cateringowe. Wozimy dania do naszych klientów – mówi Konwerska.
Nasza rozmówczyni podkreśla, że obiady wykonywane są na domowy sposób.
- Nie kupujemy przetworzonych surowców, pierogi robimy we własnym zakresie i nie używamy mrożonek, z wyjątkiem frytek – opowiada.
W barze Piccolo pracuje w sumie pięć osób, w tym trzy w pełnym wymiarze godzin pracy. Konwerska stopniowo oddaje pałeczkę swojemu synowi Jakubowi.
- Jestem już na emeryturze, ale pomagam synowi i wciąż jest to działalność na mnie zarejestrowana - wyjaśnia.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?