- Oczywiście bardzo się cieszymy z tego, że nasza piekarnia zdobyła najwięcej głosów w swojej kategorii – mówi Jacek Mróz, współwłaściciel Piekarni "Żmuda". - W swojej działalności skupiamy się na tym, aby nasze wypieki były nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe. Nasi klienci dostrzegają nasze starania z czego należy się tylko cieszyć. Robimy co w naszej mocy, aby nasze produkty cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród mieszkańców miasta i okolic.
Przeczytaj również o tym, ile głosów w Plebiscycie Smakosz 2013 zdobyła Piekarnia Żmuda z Bytowa
Piekarnia "Żmuda", która funkcjonuje w obecnym kształcie powstała przy ulicy Dworcowej w Bytowie w lipcu 1995 roku. Na początku lat 90-tych kupił ją Marian Żmuda-Trzebiatowski, który znany jest bardziej mieszkańcom regionu jako właściciel firmy budowlanej. W 1995 roku piekarnię przejęła córka przedsiębiorcy i jej mąż – Jacek Mróz. Dziś można stwierdzić, że po 18 latach działalności piekarnia "Żmuda" z Bytowa wypracowała własną markę i na stałe zakorzeniła się w świadomości mieszkańców miasta, ponieważ zainteresowanie jej wypiekami wciąż rośnie.
Więcej o historii Piekarni Żmuda z Bytowa przeczytasz w aktualnym wydaniu Dziennika Powiatu Bytowskiego.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?