MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dlaczego warto jeść rzeżuchę? To łatwo dostępna roślina,...
fot. 123rf

Ile rośnie rzeżucha? Kiedy wysiać rzeżuchę, by była idealna na Wielkanoc? Jak używać jej w kuchni? Sprawdź, jak przygotować się do Świąt

Rzeżucha - źródło witamin

Dlaczego warto jeść rzeżuchę? To łatwo dostępna roślina, która jednocześnie zawiera wiele cennych mikroelementów i witamin, potrzebnych naszemu organizmowi nie tylko wiosną. Rzeżucha jest bogata między innymi w witaminę C, żelazo, magnez, fosfor i wapń. Rzeżucha ma także właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, co może pomóc w walce z infekcjami i chorobami. Ponadto zawiera naturalne antyoksydanty, które pomagają w ochronie organizmu przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi.

Zobacz również

W Szczawnicy wozidło przygniotło kierowcę. Rannego zabrał LPR

W Szczawnicy wozidło przygniotło kierowcę. Rannego zabrał LPR

Pożar obory w Krzyszczewie. Interweniowała straża pożarna

Pożar obory w Krzyszczewie. Interweniowała straża pożarna

Polecamy

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania

Hiszpańskie miasteczko stawia granice turystom. Wprowadza godziny zwiedzania