MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
MIT i to bardzo niebezpieczny. Niektóre silnie toksyczne...
fot. Jerzy Opioła/wikimedia.commons CC BY-SA 4.0

Fakty i mity o grzybach. Niektóre są niebezpieczne! Grzyby trujące łatwo poznać? Gotowane grzyby są bezpieczne? Sprawdź, w co nie wierzyć

Wszystkie grzyby trujące mają gorzki lub ostry smak

MIT i to bardzo niebezpieczny. Niektóre silnie toksyczne grzyby, jak śmiertelnie trujący muchomor zielonawy (muchomor sromotnikowy), mają łagodny smak. Między innymi przez to jest tak niebezpieczny, a jego ofiary co roku walczą o życie, niestety nie zawsze zwycięsko.
licencja

Zobacz również

PGE Stal Mielec przygotowana na odejście Kochalskiego

PGE Stal Mielec przygotowana na odejście Kochalskiego

Żurawie lepsze od Rekinów! [ZDJĘCIA Z MECZU I TRYBUN]

Żurawie lepsze od Rekinów! [ZDJĘCIA Z MECZU I TRYBUN]

Polecamy

Ospa w natarciu. WHO: nowy szczep jest „niezwykle niepokojący”

Ospa w natarciu. WHO: nowy szczep jest „niezwykle niepokojący”

Fala upałów dotarła nad Pomorze. Policjanci ostrzegają!

Fala upałów dotarła nad Pomorze. Policjanci ostrzegają!

Ta kawa chłodzi i odchudza. Dodaj do niej azjatyckiego króla przypraw

Ta kawa chłodzi i odchudza. Dodaj do niej azjatyckiego króla przypraw