Agnieszka Węsierska pracuje w restauracji Bosfor od 4 lat. Praca ta podoba się jej pod wieloma względami. Przede wszystkim to, że poznaje różnych ludzi i ich osobowości. Lubi pracować w większym gronie, bo to zawsze przekłada się na miłą atmosferę. Jest zadowolona ze swojej pracy, ponieważ sama sobie ją wybrała.
Co jest najważniejsze w pracy kelnera?Praca kelnera polega przede wszystkim na robieniu profesjonalnego wrażenia. Kelner powinien zrobić wszystko, aby uszczęśliwić gościa, w końcu klient - nasz Pan.
W pracy zapewne nie brakuje zabawnych sytuacji. Pamięta Pani jakąś anegdotę związaną z tą pracą?Myślę, że pracując z ludźmi nie trudno o zabawne momenty, lecz szczerze mówiąc nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy.
Co Pani robi w wolnych chwilach?W wolnych chwilach, największą część czasu poświęcam swojemu mężowi. Poza tym często czytam książki.
Co w tej pracy daje Pani największą satysfakcję?Ogólnie satysfakcję sprawia mi praca z ludźmi oraz to, że robię to co lubię.
Ma pani już swoich stałych klientów?Co do klientów, to oczywiście każdy z nas ma swoich stałych i ulubionych klientów.
Jakie ma pani plany na przyszłość?Nie sięgam daleko w przyszłość. Myślę że trzeba cieszyć się każdym dniem.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?