Weźmy na przykład awokado. Ten owoc to ponad 300 kcal! Jednak dostarcza organizmowi wielu cennych składników – np. karotenu czy antyoksydantów. Popularne i lubiane orzechy, m.in. włoskie, fistaszki, migdały, nie należą do niskokalorycznych produktów, ale są źródłem witamin, zdrowych tłuszczów, błonnika, kwasu foliowego, cynku czy magnezu. Jeśli więc mamy ochotę na orzeszki, nie liczmy kalorii i sięgnijmy po nie – zdrowie jest przecież najważniejsze. Gdy masz ochotę na coś prostszego – zjedz ugotowane ziemniaki. Dzięki nim dostarczysz swojemu organizmowi potas, żelazo i błonnik.
Te produkty powodują cukrzycę u Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?