Placki ziemniaczane szultowe z pudliszkowym gulaszem z kaszubskimi ogórkami kiszonymi na talerzu.
Ostatnio bardzo zasmakowało domownikom danie zwane popularnie „plackiem po węgiersku” (na 4 osoby). Aby je wykonać wg mojego „przepisu” potrzeba ok 5 minut.
Niezbędne składniki:
12 placków (gotowych) ziemniaczanych. Oszczędzamy czas i paluchy na struganie i przecieranie kartofli.
2. Gotowy gulasz w słoiczku „Pudliszek” do kupienia w każdym spożywczaku.
3. Ogórek kiszony
Sposób przyrządzenia:
Po przyniesieniu produktów do domu, słoiczek z gulaszem wlewamy do garnka i odgrzewamy parę minut na ogniu, placki wędrują w tym czasie do mikrofalówki. Kiedy poszczególne składniki dania się podgrzewają, kroimy ogóreczek i nakrywamy do stołu.
PS. W niedzielę, kiedy mamy z żoną więcej czasu na pichcenie, na stole pojawia się w porze obiadowej nasze ulubione danie: gotowana kurs z ryżem i białym sosem...mmm....pycha.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?