Restauracja Deco powstała w marcu 2010 roku. Założyła ją rodzina Szulistów, którzy dotychczas prowadzili w Miastku sklepy odzieżowe i obuwnicze. Bezpośrednim właścicielem restauracji jest ich syn, Krystian.
- Postanowiliśmy postawić na coś innego niż odzież czy obuwie. Stąd pojawił się pomysł otwarcia restauracji - wyjaśnia Krzysztof Szulist.
Nasz rozmówca przyznaje, że prowadzenie restauracji to „ciężki kawałek chleba”. Trzeba dbać o jakość pożywienia i mieć rozbudowaną załogę.
- Odzież się nie zepsuje, ale restauracja to coś więcej. Jesteśmy zadowoleni z tego biznesu – podkreśla Szulist.
W menu postawili na jakość, nie ilość. – Jeździłem po Polsce i wiem, że np. w przydrożnych barach jedzenie jest fatalnej jakości. Tam nie szanuje się klientów. Jak wracamy do Miastka i nasze kucharki podają nam dania z menu restauracji Deco, to różnica jest zasadnicza – opowiada Krzysztof Szulist. – Bezwzględnie pilnujemy świeżości produktów. Mamy jedzenie jak w domu – zachęca.
Kto musi dopłacić do podatków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?